Squash Online

Herlevdrengene snupper 2. pladsen, mens pigerne fra KSK trækker nitten

March 31, 2012Asger Grønlund Arnklit

Lørdag kæmpede Herlev sig til den vigtige 2. plads i Elitedivisionen for herrer, da de ført an af en stærkt spillende Caspar Grauballe slog hjemmeholdet Team Århus 5-3. Imens måtte KSK se sig slået 6-2, hvor Kristian Frost led et overraskende 1-3 nederlag til Morten W. Sørensen, som dermed virkelig har spillet sig ind blandt favoritterne til de snarlige Danmarksmesterskaber. Blandt damerne skulle KSK hente 2 point på OSMK for at nå slutspillet, men da begge hold tabte 6-0, fastholder OSMK pladsen i slutspillet.

Birkerød - KSK
Birkerød, der efter et par katastrofale runder de facto havde spillet sig ud af kampen om slutspillet, tog hjemme imod KSK, som i sidste runde måtte se sig overhalet af Team Århus, da de med en 7-1 sejr og en bedre sætscore pludselig overtog københavnernes lune 2. plads i tabellen. Hverken Birkerød eller KSK havde til dagens kamp udlændinge med, så det mest spændende opgør var på papiret Morten W. Sørensen mod Kristian Frost - en kamp, hvori SQO.dk i optakten havde tildelt Frost favoritrollen. Sørensen ville det dog anderledes og bragte sig efter et tæt første sæt afgjort i tie-break, og hvor han kom tilbage fra 6-10, foran 2-0 i sæt, da han blot levnede Frost fire points i andet sæt. Frost tog derpå 3. sæt 7/11, men Sørensen slog tilbage og sikrede sig med 11/7 i fjerde sæt kampen og gjorde dermed SQO.dk’s forudsigelse til skamme.
Før dagens kamp lignede Sørensen i bedste fald en dark horse til DM titlen, men med dagens sejr står han på ingen måde tilbage for de øvrige favoritter. Frost slog efterfølgende Mikkel Pedersen klart, imens Sørensen gjorde kort proces af Lars Peter Munch Larsen, der kort inde i kampen måtte trække sig med en overevet achillessene. På de lavere singler tog Birkerød ligeledes tre ud af fire kampe, sådan at holdkampen endte 6-2 til Birkerød. Dermed røg KSKs chancer for andenpladsen i tabellen, sådan at den kamp nu skulle afgøres i Aarhus.

Team Århus - Herlev
I det aarhusianske startede Herlev ud som lyn og torden, hvor Grauballe hurtigt hev de to første sæt i land mod Stefan Leifels, der slet ikke formåede at presse den unge dansker. På banen ved siden af blæste Lau Kiehn Tobias Pørtner ud af banen og bragte sig ligeledes foran 2-0. Hjemmeholdet kom op i gear i tredje sæt, hvor Leifels spillede sig frem til en 9-5 føring, hvorpå Grauballe dog indledte et fornemt comeback, som han fuldendte ved at hive sættet og dermed kampen i land 12-10. Tyskeren, som ellers har været utroligt stabil igennem sæsonen, ramte ikke dagen, og med præcise angrebsslag på alle høje bolde satte Grauballe sig fuldstændigt på kampen. Med dagens sejr og sidste rundes sejr over Henrik Mustonen ligner Grauballe en ubehagelig modstander for alle til DM.
Pørtner fulgte dog ikke sin holdmakkers tete, men satte i stedet fart på sit spil og vendte med 11/9 i tredje sæt kampen. 11/6 og 11/4 gik de næste sæt til Pørtner, som dermed, præcis som i sidste runde mod Andreas Lambert, vendte et truende nederlag til en hårdt tilkæmpet sejr. På de lavere singler fik Phillip Tran og Kasper Svith hver ét sæt mod henholdsvis Thomas Pilak, som fik kørt Tran flad, og Mikkel Kragholm, som med sin store erfaring sørgede for, at unge Svith ikke fik sit spil til at køre. I andet kryds gik det som forventet lige op med klare sejre til Leifels, Grauballe, Tran og Pilak, sådan at kampen endte 5-3 i Herlevs favør, som dermed på bedre sætscore overhalede Team Århus i tabellen.

Birkerød - KSK (damer)
Der var fuldt tryk på Birkerøds baner, da deres damer ligesom herrerne også tog imod KSK. KSK havde på forhånd ryggen mod muren, da de skulle hente mindst to point på OSMK for at nå til slutspillet. Som spået i SQO.dk’s optakt blev det til en storsejr til Birkerød, da KSK ikke havde udenlandske spillere med. Birkerød afgav blot tre sæt i de seks kampe og slukkede dermed lyset for KSKs håb om en plads i slutspillet. Sissel Trap afgav et enkelt sæt mod både Anna Sophie Ørnfeldt og Charlotte Jørgensen, imens Neha Kumar også måtte bruge fire sæt mod Jørgensen, før Birkerød havde en overvældende 6-0 sejr i hus. Dagens resultat og KSKs resultat fra sidste runde viser, at KSK uden udlændinge på kortet desværre ikke udgør nogen trussel for de øvrige hold.

OSMK - Herlev (damer)
Herlev var draget til Odense, hvor OSMK skulle forsøge at fastholde sin fjerdeplads, som ville sikre dem adgang til slutspillet. I optakten udråbte SQO.dk kampen mellem Louise Jørgensen og Tanya Stenz til en nøglekamp, og denne kamp skulle da også vise sig at blive den tætteste i holdkampen, da Stenz som den eneste af Herlevpigerne brugte fire sæt på at vinde. Med 3-1 og 3/11 i fjerde sæt, blev kampen dog aldrig rigtigt spændende. At OSMK uden Ellen Hamborg-Petersen på holdkortet ganske enkelt ikke står distancen i Elitedivisionen må være konklusionen, da OSMK fik en øretæve på 6-0. Heldigvis for OSMK var KSK ikke meget bedre på dagen, sådan at odenseanerne bliver at finde på banerne i Herlev til slutspillet i slutningen af april.

Grundspillet er nu færdigspillet. På herresiden kan OSC som vinder af grundspillet vælge at møde enten KSK eller Team Århus, imens valget for OSCs damer står mellem Birkerød og OSMK. SQO.dk spår, at semifinalerne bliver OSC-Team Århus og Herlev-KSK på herresiden, imens det åbenlyse valg for OSCs damer er OSMK, sådan at Herlev møder Birkerød i den anden semifinale. SQO.dk følger op på semifinalerne, når vinderne af grundspillet har valgt deres modstander.

De danske mesterskaber står også for døren, hvor Kolding om to uger lægger baner til årets vigtigste turnering. Med dagens resultater er det en sjældent åben mesterrække, hvor Morten W. Sørensen, Kristian Frost og Rasmus M. Nielsen hver næsten alle har slået hinanden på kryds og tværs, imens Caspar Grauballe med et par fantastiske resultater mod udenlandske spillere også ser ud til at have fundet storformen frem på det helt rigtige tidspunkt.