Squash Online

Karim Abdel Gawad løber med sejren ved Swedish Open

February 09, 2016Rasmus Jessen

Der har netop været afholdt den store 70K turnering i Sverige. Det såkaldte Swedish Open er altid en stærkt besat turnering, men i år måtte både Nick Matthew og Gregory Gaultier melde fra pga. skader. Dette gjorde feltet meget mere åbent, og til sidst var det Karim Abdel Gawad fra Egypten, som løb med sejren.
Der blev også spillet nogle sideturneringer, og her vandt aarhusianske Magnus Laursen rækken for drenge under 19, og Line Hansen vandt damernes eliterække.

Grundet afbuddet fra de to topspillere, så var det tyske Simon Rosner, som var seedet 1’er, men han blev besejret i semifinalen af en anden egypter, nemlig Tarek Momen som rangerer nr. 11 på PSA-ranglisten. I finalen stod så Momen overfor Gawad, og dette blev også en meget interessant affære. Gawad ender med at vinde kampen, men de skulle helt ud i 5 sæt, før der blev fundet en vinder. Gawad var anden seedet ved turneringen, og han ligger nu nr. 9 på PSA-ranglisten, hvilket er hans hidtil højeste placering hidtil, og denne sejr var også den første i sådan en stor turnering. Gawad havde slået Daryl Selby fra England med 3-0 i semifinalen.

Magnus Laursen, som er den bedste junior i Danmark, spillede en forrygende turnering, og endte med at slå svenske Filip Hultman i finalen. Scoren lød: 11-8 11-8 10-12 11-7. Magnus var den eneste dansker i rækken, og på vejen til finalen var han kun oppe mod svenskere. Så alt i alt fik han markeret sig rigtig flot på den svenske jord.

Hans forældre, Ditte Nielsen og Jan Laursen, deltog også i to sideturneringer, hhv. Dame A og Herrer over 40. Jan kom på en flot andenplads efter at have tabt finalen 3-1 til den norske Richard Larsson. Ditte vandt damernes A-række, hvor hun resultatmæssig gav ret mange bank ud. Hun slog svenske Anna Kaeiding 3-0 finalen.

Se alle resultaterne fra sideturneringerne HER

Vores bedste danske damespiller, Line Hansen, stillede op i damernes eliterække, og hun vandt også forholdsvist komfortabelt med en finalesejr over svenske Sara Månberg med 3-0. Kristian Frost, vores eneste herre på touren, havde desværre en tidlig udgang ved turneringen. Han slog engelske Tom Ford i første kvalifikationsrunde, men måtte se sig slået ud i anden kvalifikationsrunde, af den opkommende franske spiller, Lucas Serme.

Se alle resultater fra hovedturneringen HER