Squash Online

Gaultier vinder VM i femte forsøg

November 26, 2015Rasmus Jessen

Franskmændenes nummer 1, Gregory Gautier, optrådte sidste uge i sin femte vm finale. Det var en fuldstændig overvældet mand der holdte tale efter kampen, da hans sejr over Omar Mosaad i finalen betyder mere end andre finaler.

Da Gaultier var 23 år gammel, var han første gang i vm finalen i Egypten. Her spillede han en forrygende kamp mod australske David Palmer, og faktisk fik han hele 5 matchbolde, men desværre for franskmanden så var det ikke nok. Han tabte denne skæbnesvangre kamp, og efterfølgende har han tabt 3 finaler mere. Så da Gregory stod i denne finale kunne man mærke, at den ville han altså ikke lade glide ud af hænderne.

Der blev spillet et fantastisk første sæt af begge spillere, men Gregory var bare bedst. Han spillede utrolig tight i et meget højt tempo som Mosaad ikke kunne hamle op med. Han lukkede første sæt 11-6 efter 21 minutter. I starten af andet sæt kunne man fornemme en smule nerver hos franskmanden der hurtigt kom bagud 4-0, og senere 7-3. Egypteren dominerede sættet og det lignede også han ville hive det hjem, men Gregory viste en usædvanlig stædighed, da han løb med andet sæt 11-7.

Gaultier satte sig igen på tredje sæt, og her så det ud til, at der var udsolgt hos Mosaad. Men pludselig formåede Egypteren at formulere et comeback og stod derfor med 2 sætbolde. Gregory ville på ingen måde acceptere at Omar skulle få et sæt, og derved komme ind i kampen igen. Så han skruede tempoet op, hvilket den halvtrætte egypter ikke havde noget modsvar til. Efter én times spil kunne franskmanden bryde ud i glæde men også gråd. Det er et sjældent syn i squashverdenen at en spiller bliver så emotionelt berørt, men det var sikkert og vist, at hvis han nogensinde skulle vinde, så var det altså på høje tid!

Det mærkværdige ved dette års VM var, at alle de øvrige favoritter var blevet slået ud i kvartfinalen eller tidligere. Ramy Ashour måtte desværre trække sig igen, da hans baglår stadig gør vrøvl. Han vandt ellers sidste år, hvor han lavede et comeback ved VM efter at havde været væk fra touren i noget tid. Nick Matthew, der altid præsterer til VM, måtte lide et bittert 3-2 nederlag til Tarek Momen der har et forholdsvist utraditionelt spil. Mohamed El Shorbagy kom under gevaldigt pres i tredje runde, da han mødte engelsk James Willstrop. Willstrop har spillet langt under niveau fra fordumstid på det sidste, og defor blev det også til turneringens måske største overraskelse, da han slog verdensetteren ud af turneringen, og endda med 3-1 i sæt. Willstrop fortsatte sin ‘winning streak’ i kvartfinalen, hvor han relativt komfortabelt besejrede columbianeren Miguel Rodriguez med 3-0 i sæt. Den eneste som var rigtig tæt på at slå Gaultier, var Ali Farag for Egypten, som nyligt graduerede fra Harvard og er efterfølgende begyndt at spille fuld tids squash.