Squash Online

Frost tilbage på toppen i Helsinge

March 11, 2012Tobias Pørtner

Den sidste challenger inden DM er spillet og alt er nu klappet og klart til årets store kulmination - det individuelle DM i Kolding. På forhånd var turneringen imødeset med stor spænding, da det ved sidste challenger var lykkedes Rasmus M. Nielsen at vippe den forsvarende danske mester, Kristian Frost, af tronen, men som forudset af 63 % af SQO.dks brugere blev det Frost som sejrede I Helsinge.

Deltagermæssigt var turneringen en kvantitativ optur for dansk squash, da hele 48 spillere havde meldt deres ankomst. Sammenlignet med det sidste halve års deltagerantal må dette betragtes som en massiv challengerturnering og en af grundene til det positive deltagerantal skal sandsynligvis findes i arrangør Jan Skat Borgens utrættelige arbejde med at kontakte diverse spillere på mail og facebook, hvilket måske kunne være til inspiration for kommende arrangører.

På det sportslige plan havde turneringen deltagelse af Danmarks fire stærkeste squashspillere på herresiden i form af Kristian Frost, Rasmus M. Nielsen, Morten W. Sørensen og Caspar Grauballe. Disse blev bl.a. udfordret af Lau Kiehn og Thomas Pilak, og selvom sidstnævnte formåede at stjæle et sæt fra Caspar Grauballe i kvartfinalen, havde de fire topseedede ikke nævneværdige problemer med at spille sig i semifinalerne.

I semifinalerne fortsatte turneringen med at gå sin forudsigelige gang, da Frost og Nielsen igen viste sig for stærke for deres respektive udfordrere. Caspar Grauballe pressede godt på i 2. sæt af sin kamp mod Rasmus M. Nielsen, men kom aldrig rigtig i nærheden af sejren, som Nielsen sikrede sig med 3-0. Frost blev udsat for en lille forskrækkelse i sin semifinale mod Morten W. Sørensen, da sidstnævnte bragte sig foran med 8-2 og 9-3 i første sæt, inden Frost fik kæmpet sig tilbage og sikrede sig kampen i tre sæt.

Finalen udviklede sig fra starten til præcist det drama man kunne forvente mellem de højstrangerede spillere i dansk squash, som på det sidste har givet hinanden et par rigtig hårde dyster.Næsten en time tog det således at afvikle de to første sæt af finalen, hvor Frost efter at have sikret sig det første, måtte se Nielsen udligne kampen efter 15-13 i andet sæts tiebreak. Herefter løb sønderjydens vinderchancer dog ud i sandet og Frost kunne forholdsvis komfortabelt lukke kampen herfra med to hurtige sæt.

Det var dejligt at vinde turneringen efter at have lidt et nederlag til Rasmus ved KSK challenger. Jeg formåede at følge min taktik gennem hele kampen, hvilket var meget positivt. Kampen blev spillet i en god atmosfære, hvilket bare gjorde det endnu bedre.

En stor tak skal lyde til Jan og Martin for en god og velafholdt turnering - det var helt i top

Kristian Frost, KSK

I placeringskampene spillere Grauballe sig på podiet med en sejr over Sørensen. Den unge Herlev-spiller bragte sig på 2-0, hvorefter Morten tilbød ham hånden og trak sig fra kampen. 5. pladsen gik til Thomas Pilak, der efter at have været bagud med 0-2 i sæt til Lau Kiehn, formåede at vende kampen på hovedet og sikre sig sejren over den ellers højere rangerede spiller på klubranglisten.

I damerækken var spændingen til at overse, da Sally Skaarenborg var den eneste spiller fra toppen som havde meldt sin ankomst. Hun sikrede sig 1. pladsen via en finalesejr over Sissel Trap fra Birkerød, og formåede desuden også at tilkæmpe sig en 7. plads i Herre Mester.