Squash Online

Favoritsejre ved Skovbakken Grand Prix #3

November 01, 2014Tobias Pørtner

Helt som forventet blev det Line Hansen og Kristian Frost, der løb med sejrene ved Skovbakken Grand Prix #3, da de i sikker stil gik gennem turneringen uden sættab.

I Dame Mester var der dækket op til lidt af en squashlækkerbisken i weekenden, for selvom det samlede deltagerantal var lavt, var der ved dette GP en mesterrække bestående af syv spillere, der alle hører til i toppen af dansk kvindesquash.
I weekenden fik vi turneringscomeback af bl.a. Bine Lind og Ditte Nielsen, der begge understregede, at de er klar til næste uges Elitedivisionskampe. Bine og og Ditte vandt således begge deres kvartfinaler over seedede modstandere. Største overraskelse var det her, at rutinerede Ditte besejrede Sissel Trap med 11-9, 7-11, 11-7, 11-4.
Senere blev begge banket ud i semifinalen af Line Hansen og Sally Skaarenborg, der igen understrede deres suverænitet på dansk grund. I den efterfølgende kamp om 3. pladsen var Bine skarpest og vandt sikkert 3-0.

3-0 blev det også i finalen, hvor det fra starten stod klart, at det heller ikke var i dag, at Sally Skaarenborg skulle besejre Line Hansen. I suveræn stil spillede Hansen sig foran 2-0 i sæt, inden Skaarenborg måtte opgive at fortsætte grundet en skade.

I Herre Mester var der heller aldrig den store spænding om turneringens udfald - dertil var Kristian Frost ganske enkelt for suveræn. Kun i ét sæt blev den forsvarende danske mester for alvor presset i denne weekend (dette sæt vandt han dog også), så det var en hurtigt overstået omgang for favoritten.
I kvart- og semifinale besejrede Frost hhv. Kasper Svith og Lau Kiehn, inden han i finalen sejrede over Morten W. Sørensen med 11-1, 12-10, 11-4. Netop Morten havde haft en anderledes hård tur til finalen, da han i 1. runde var ude i fem sæt med sin tidligere klubkammerat Michael Frilund, inden han slog Rasmus J. Petersen med 10-12, 11-9, 12-10, 11-9 i semifinalen.

I de afsluttende placeringskampe var der god smæk for squashskillingen på Hvidkildevej 19, da alle tre opgør blev yderst jævnbyrdige og seværdige. Formstærke Lau Kiehn fortsatte sin sejrsmarch i sæsonen ‘14-15, da han i kampen om bronzen slog klubkammeraten Petersen med 5-11, 11-6, 6-11, 11-4, 11-9. Kiehn har nu ved flere lejligheder vist sig umådelig svær at slå, og hvis han fortsætter sin imponerende stime mod de resterende spillere fra segmentet 5-15 på danmarksranglisten, ligner han et sikkert kort på det danske landshold, der om et halvt års tid skal spille EM på hjemmebane.

I kampen om 5. pladsen fik Michael Frilund og Tobias Pørtner også givet hinanden sved på panden, da de var ude i en tæt kamp i fire sæt. Til sidst var det Frilund som var klogest og koldest på de vigtige bolde, og han vandt kampen med 11-3, 16-14, 8-11, 12-10.
Kristian DS Nielsen tog sig af 7. pladsen ved at besejre klubkammeraten Kasper Svith med 9-11, 12-10, 11-8, 11-5.

I de lavere rækker var der også flere bemærkelsesværdige indslag. I Herre A slog 8. seedede Christian Jæger sig hele vejen til tops, ved bl.a. at vinde over 1. seedede Sebastian Korsgaard i kvartfinalen, samt Jan Laursen i finalen. Netop Jan kom ellers frist og udhvilet frem til den afgørende kamp, da hans semifinalemodstander Kristian Krøier om morgenen blev kidnappet af sine venner til hans egen polterabend! Vi håber at Kristian har haft en fantastisk dag og ønsker til lykke med det forestående giftemål.

I Herre B fik Kasper Grooss comeback i dansk squash efter nogle års fravær, og han viste, at han ikke helt har glemt hvad spillet med den sorte gummibold går ud på. Uden på noget tidspunkt at være presset tog han sig sikkert at turneringssejren.

I næste weekend skal toppen af dansk squash på den endnu engang, når de for fjerde uge i træk skal spille enten Grand Prix eller holdkamp. Denne gang står den på Elitedivisionens anden superweekend, hvor holdkampene 3-5 skal afvikles for herrerne, mens kvindernes Elitedivision skal skydes igang.
Birkerød Squashklub er stedet, hvis du i næste weekend skal oplevere topsquash på nationalt niveau.