Squash Online

Fantomresultat - det danske U15-hold er i EM semifinalen!

May 15, 2011Kasper Svith

Den danske optur vil ingen ende tage for tiden. Først leverede seniorlandsholdet en oprykning til A-gruppen, så vandt Line Hansen en turnering ugen efter og netop i dette sekund har det danske U15-hold bestående af Matilde Lauridsen, Jens-Christian Wegeberg og Casper Kloster spillet sig i semifinalen ved EM.

Sejren kom i hus efter et hæsblæsende opgør mod spanien hvor først Casper Kloster sendte Danmark på vej via en sejr på 3-1 i en uhyggelig tæt kamp mod Miguel Gonzales med cifrene 11-9, 9-11, 11-8, 11-8.

Herefter kunne 1. singlen Jens-Christian Wegeberg afgøre det til dansk fordel, og han startede stærkt ved at tage første sæt mod Edmon Lopez med 11-8. Herefter kom han dog for alvor i menneskehænder og blev spillet baglæns ud af banen med 4-11, 3-11, 4-11 i de sidste sæt.
Dermed stod den 1-1 i kampe og den danske skæbne lagt i Matilde Lauridsens hænder.

Efter at have sikret sig 1. sæt med 11-8 måtte Matilde Lauridsen se de følgende to sæt gå til spanske Christina Gomes med 7-11, 5-11 og danskerne var nu kun 1 sæt fra at ryge ud i kvartfinalen.
Matilde ville det dog helt anderledes og i en højspændt afgørelsee kunne hun sikre det danske fantomresultat via 11-7, 11-9 i de to afgørende sæt og dermed dansk sejr med absolut mindst mulig margin.

Godt gået af det unge hold!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15.05.2011

Det danske U15-hold har indtil videre lavet en flot præstation, da de søndag kvalificerede sig til kvartfinalen ved EM. Kvartfinalen kom i hus da danskerne slog Holland sikkert med 3-0. Både Mathilde Lauridsen og Casper Kloster vandt sikkert 3-0, mens Jens-Christian Wegeberg vandt 3-1 over hollændernes 1. single. Forinden havde danskerne tabt en tæt kamp til Finland, hvor Mathilde ellers vandt første kamp, men ingen af drengene for måede at vinde. Casper Kloster tabte ellers ærgerligt alle sine tre sæt med mindst mulig margin, så en sejr, var ikke udenfor rækkevidde. Danskerne skulle altså slå Holland, hvilket de gjorde på glimrende vis.

U15-holdet ender på en 2.plads i puljen, efter Finland, og skal nu møde Spanien i kampen om en semifinaleplads. En kamp, hvor danskerne på ingen måde er uden chance. Spanien var ligesom Danmark seedet til at ende udenfor top-8 (11 seedet), så de har ligesom danskerne overrasket, og endte på en 1. plads i deres pulje. Jeg tror personligt, at kampen bliver meget tæt, og jeg mener, at Mathilde har gode chancer for at vinde sin kamp. Derfor burde det blive op til drengene, om kampen skal vindes. Interessant bliver det i hvert fald at se, hvordan kampen forløber.

Kampen mellem Danmark og Spanien i U15 bliver spillet kl. 12.15 mandag.U17 holdet er endt på en 4. plads i deres pulje, med en række blandede resultater. Lørdag formåede de danske U17-spillere ikke at slå Portugal, som senere på højst overraskende vis slog Frankrig, og skulle søndag spille mod Schweiz og Italien. Mod Schweiz tabte man ligeledes 2-1, ligesom det var tilfældet mod Portugal. Også her var Christine den eneste, som vandt. Thomas Laursen tabte tæt til Schweiz’ 1. single, hvor to af sættene endte 12-10, mens Emil tabte 3-0 med et sæt med mindst mulig margin. Dermed var det op til U17-holdet at afgøre, om placeringen i gruppen skulle være 4 eller 5. Mod Italien gik det dog noget bedre, hvor danskerne sikrede sig en sikker 3-0 sejr. Alle danskere vandt deres kampe 3-0, og på trods af nogle lidt skuffende første kampe, er danskerne kommet bedre efter det, og skal nu spille om placeringerne 9-16 mod Finland kl. 11.15 mandag.

Følg kampene delvist live her:

http://em2011.squash-events.de/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=6

Jeg har fanget landstræner Francesco Busi per mail til en lille kommentar angående holdenes præstationer til EM og hans forventninger forud for turneringen:

Mine forventninger forud for EM U 15-17 var at komme i top 8 med begge to hold. Jeg synes kvaliteten af vores spillere var høje nok. Alligevel kan jeg i dag sige, at dette kun lykkedes kun for U 15-holdet. U17-holdet har ikke præsteret på toppen og vores pulje har været rigtig stærk. Frankrig var ikke dygtig nok til at komme i top 8 fordi Portugal og Schweiz har taget de første 2 pladser i puljen. Med U 17 vil vi alligevel kæmpe for at nå et resultat tæt på den 8 plads. Stemning er rigtig god og spillerne er ikke trætte fysisk og mentalt, så jeg forventer fortsat resultater fra begge hold!

Francesco Busi