Squash Online

Eliterunde II: Masser af spænding i bunden af begge rækker

November 10, 2016Tobias Pørtner

Holdene i landets række har blot spillet hhv. én og to kampe, men alligevel ser City Squash og København SK isolerede ud i bunden, da ingen af holdene sikrede sig point ved Eliterunde I. Begge hold har derfor ryggen mod muren inden Eliterunde II på Amager, hvor der skal point på kontoen for de to københavnerklubber.

Både City Squash og KSK er 6 point efter Skovbakken på 3. pladsen, men har med hele tre kampe i weekenden rig mulighed for at hente nogle af de point, de allerede nu halter efter. På hjemmebanen på Amager møder City Squash om lørdagen Birkerød og Skovbakken, hvor der skal point på kontoen. Netop dette burde dog også være muligt, da den nye dreng i klassen forventes at stille i en noget bedre forfatning end sidst. Morten Wiegandt viste i weekenden lovende resultater og med udvekslingsstudenten Thomas L. Blecher på 2. singlen, ser holdet pludseligt fuldt ud konkurrencedygtigt ud - ikke mindst hvis veteranerne Mads Korsbjerg og Danny Knudsen også finder vej til holdkortet.

Lørdagen kommer for København SK til at gå med kampe mod Herlev og Birkerød, og med englænderen Joshua Masters på 1. singlen bør der også være mulighed for at sikre sæsonens første point for Danmarks ældste squashklub, selvom modstanderne er de to favoritter til igen at stå i slutspilsfinalen, når sæsonen kulminerer i foråret 2017.

Søndag kl. 10.00 vil de to københavnerklubber så stå over for hinanden i en altafgørende og yderst interessant kamp, da det sandsynligvis er netop disse to klubber, der skal kæmpe mod hinanden om den sidste plads i slutspillet.

Se stillingen i herrernes Elitedivision og en samlet plan over weekendens kampe HER.

En damerække uden spænding … Eller hvad?

I damerækken tonser Kolding og Birkerød igen afsted i toppen af rækken, og både grundspil og efterfølgende semifinaler ved slutspillet ligner mest af alt tidsfordriv for de to suveræne topklubber på kvindesiden.

Mere spænding er der i bunden af rækken, hvor City Squash, Herlev og Skovbakken skal kæmpe om de to sidste pladser i slutspillet. De enlige jyder, der spillermæssigt fusionerede med Odense SMK op til denne sæson, fik en resultatmæssig skidt start på sæsonen, da de tabte de to første kampe på hjemmebane og fortsat står uden point, men da modstanderne her var Birkerød og Kolding, begynder deres sæson først reelt i denne weekend.
Her møder man, anført af rutinerede Ditte Nielsen, både City Squash og Herlev, og da ingen af disse ej heller forventes at tage point mod de to tophold, skal kampen om slutspilspladserne afgøres i netop disse indbyrdes opgør.

Se stillingen i damernes Elitedivision og en samlet plan over weekendens kampe HER.

Som det fremgår af ovenstående, er det en anden type spænding end vi er vant til, som weekenden byder på. Normalt er fokus på toppen af rækken, men denne gang er det vendt på hovedet, da de indbyrdes opgør i bunden af rækken ser langt mere interessante ud. Eliterunde II skydes i gang lørdag d. 12. november kl. 11.00, hvorefter der vil være fuld gas på banerne hele dagen med to runder. Søndag spilles den sidste runde på denne side af juleferien, hvilket markerer halvvejsmærket for grundspillet, når alle hold har mødt hinanden én gang.