Squash Online

Egypten dominerer British Junior Open

January 07, 2011Martin Laursen

Ikke mindre end 6 ud af 8 titler gik til egyptere ved dette års British Junior Open, som anses for at være den mest prestigefulde turnering at vinde i sin juniorkarriere, da alle topspillerne deltager. Lige netop Egypten har ry for at ligge inde med enorme talenter. Disse deltager dog ofte kun ved British Junior Open og nationale turneringer, hvor niveauet er på højde med nogle af de største turneringer i Europa.

Eksempelvis tabte egyptiske Moustafa Bayoumy, nr. 4 på europaranglisten, DU17-finalen til sin landsmand Mazen Gamal, som er rangeret som nr. 55 på europaranglisten, idet han kun spillede én noteret turnering hele sidste år. Kampen var endda en relativ hurtig affære, som Gamal tog i 3 sæt på en halv time.

Europa var kun repræsenteret i én finale i skikkelse af Emily Whitlock fra England (Egypten optog 12 af de 16 finalepladser). Whitlock gik til alle europæeres begejstring også hen og vandt turneringen i 5 sæt mod sin, naturligvis, egyptiske modstander i PU17-rækken.

PU19-finalen blev vundet af egyptiske Nour El Tayeb over 1.-seedede Amanda Sobhy fra USA i 3 sæt.

I DU19-rækken har Mohamed El Shorbagy stået for turneringssejrene de sidste 3 år, men dette år måtte han overlade tjansen til sin lillebror, som dog blev slået ud i semifinalen. Finalen stod dermed mellem de to topseedede egyptere Ali Farag og Amr Khalid Khalifa. Farag kunne træde fra banen som ny British Junior Open mester med en sejr på 11-7 11-4 11-6 på 34 min.

Det, at vinde British Junior Open, er statistisk set et godt afsæt til at blive en topspiller, når man rykker ud af juniorrækkerne. Af tidligere vindere af British Junior Open kan blandt andre nævnes: Jansher Khan, Ong Beng Hee, Nick Matthew, Karim Darwish, Greg Gaultier, James Willstrop og Ramy Ashour.

Det skal her til sidst blot nævnes at Egyptens statistik dette år, utroligt nok, ikke er lige så god som sidste år, hvor alle rækkerne blev vundet af egyptere.