Squash Online

Dansk sejr over Schweiz - A-gruppen kun én sejr væk!

April 28, 2011Tobias Pørtner

Danmark har netop besejret Schweiz i kvartfinalen i B-gruppen med 3-1, hvilket betyder at de imorgen kl. 8.00 spiller semifinalen og den afgørende kamp om oprykning til A-gruppen.

Så vidt vi på nuværende tidspunkt kan overskue, kommer Danmark imorgen til at stå over for Spanien i denne afgørende kamp.

Sejren kom i hus via 3 sikre sejre og et enkelt forventet nederlag.
Første to på banen var Kristian Frost og Morten W. Sørensen. Kristian stod overfor schweizernes helt store stjerne, den talentfulde Nicolas Müller som Kristian fulgtes med i juniorårene. Disse to løb også ind i hinanden til sidste års EM, hvor Kristian hev en overraskende sejr for blot anden gang i utallige forsøg - endda efter at have været bagud 0-2. I år var der dog ikke noget at gøre, Müller var for stærk og hev en sikker sejr på 0-3.
Samme tid havde Morten W. Sørensen ingen problemer med at sejre over hans modstander i en kamp der blev hevet sikkert hjem 3-0.

1-1 efter de første to kampe stillede Danmark i en god position, og trods Michael Frilunds lidt sløve start og et tabt 1. sæt, lignede Danmark aldrig for alvor en taber. Han hev et tæt 2. sæt hjem med 11-9 på en stroke, og da Rasmus Nielsen få sekunder efter lukkede sin kamp med 3-0, var Danmark sikre på at vinde på sæt.
Frilund ville dog også have sin 3. sejr på tavlen, hvilket han fik via en 3-1 sejr.

Nu har det danske hold altså en tiltrængt pause på et døgns tid inden morgendagens vitale kamp. Specielt Kristian Frost må kunne mærke sine ben, da han nu på under et døgn har spillet hele 13 sæt. At han er på holdet imorgen er der dog ingen tvivl om, da han skal skubbe resten af singlerne ned og alligevel ikke spås de store chancer mod den spanske top20-spiller Borja Golan, der efter en længere skadespause er igang med en lyntur op af PSA-ranglisten.
Hvem resten af holdet kommer til at bestå af er svært at spå om, men mon ikke Rasmus M. Nielsen og Morten W. Sørensen er selvskrevne. Dermed står valget på

  1. singlen mellem Michael Frilund og Caspar Grauballe, hvor Frilund indtil videre har lignet det foretrukne valg.