Squash Online

Danmark spiller med om en podieplads

May 17, 2011Martin Laursen

“Det er helt utroligt, og vi havde håbet på det men ikke troet helt på det. Det er heller ikke helt gået op for os endnu hvor stort det er, men vi er alle rigtig glade og går efter metal nu :) Og tak for al støtten hjemme fra Danmark!”

Sådan udtaler det danske U15-hold sig efter sejren, som sendte dem i semifinalen ved dette års Europamesterskaber.

Mandag aften skulle de så møde det stærke franske hold om en plads i finalen. Casper Kloster var første mand på banen. Han skulle spille mod én af de to tvillinger, som huserer på det franske hold. Første sæt endte tæt 8-11 til franskmanden, men derefter måtte Kloster sande, at modstanderen var for god og kapitulerede med 5 og 3 points i de sidste sæt. Jens Christian Wegeberg havde altså fået en svær opgave, idet han skulle prøve kræfter med Adrien Grondin. Her blev det heller ikke til en dansk sejr, men Wegeberg gav sig aldrig og tabte 3. sæt med 10-12. Danmark var nu officielt slået ud af semifinalen, og Mathilde Lauridsens kamp blev derfor spillet bedst af 2 sæt. Denne endte 8-11 6-11 til Frankrigs side.

Efter U17-holdet slog Italien i deres sidste puljekamp, skulle de møde Finland om placeringerne 9-16. Thomas Laursen lagde stærkt ud mod Jami Äijänen og vandt en uhyre vigtig femsætter med 11-6 i 5. sæt. Desværre tabte Emil Grooss Jeppesen sin kamp mod Kristian Rautiäinen i 4 sæt, og presset lå nu på Christine Christoffersens skuldre. Hun havde dog ikke noget at stille op mod den dygtige finske pige, som vandt i 3 sæt. U17-holdet spillede nu om placeringerne 12-16.

Nu gjaldt det for dem om at slå Belgien. Emil slog Toon van Baekel i 4 tætte sæt, og da Thomas slog belgiernes 1.-single, var sejren i hus. Christine kunne nu vælge at spare kræfter til næste dags kamp, men det blev alligevel til et meget tæt nederlag på 12-14 12-14.

U15-holdet spiller altså om en podieplads, mens U17-holdet skal spille om placeringerne 13-14.