Squash Online

Danish Junior Open 2015 - optakt

October 01, 2015Kasper Pedersen

I morgen starter Danmarks eneste internationale turnering, Danish Junior Open, i Skinderskovhallerne i Herlev. Turneringen løfter sit niveau år efter år. I 2012 havde de fået sat helt nye monitors op ved alle baner, så man kunne følge med i hvem der spillede der nu og bagefter; i 2013 lancerede de en helt ny app, hvor man kunne følge med i kampene ved turneringen live; sidste år holdte de for første gang nogensinde papirfri-turnering, hvilket betyder at alt scoring fungerer på iPads, som er ved alle banerne.

I år er det nye live-streaming fra Center Court og Bane 9. Det betyder, at man nu kan sidde og se kampene fra Danish Junior Open hjemme i sofaen. Det må siges at være imponerede, hvad drengene fra Herlev har gang i.

Nu til det, det hele handler om; squashen. Danmark er repræsenteret med 27 spillere, hvilket er en historisk lille procentdel af det samlede deltagerantal på 117. Det er både negativt såvel som positivt; negativt fordi Danmark ikke har så mange juniorer tilbage som tidligere, positivt fordi jo højere procentdel af turneringen der er udlændinge, jo større chance er der for at blive en Super-Series.

I DU19 rækken stiller der 6 danskere til start. Danmark tager sig her af både første- og andenseedningen ved Magnus Laursen og Theis Houlberg.

Det forventes derfor også at Danmark kan tage titlen i DU19, men der er gode israeler på tredje- og fjerdeseedningen, som kan gøre livet surt for de to danskere.

Som outsidere til en placering i top 4 finder vi Jacob Søndergaard og Jonas Kønigsfeldt. Begge kan, med en præstation udover det sædvanlige, spille sig i semifinalen.

SQO.dk spår en finale mellem de to danskere Magnus Laursen og Theis Houlberg, hvor dagsformen bliver alfa omega.

I PU19 har Danmark kun én spiller stillende til start, da både Sarah og Mathilde Lauridsen ikke har meldt deres ankomst. Denne spiller er Caroline Lyng, som er seedet 1. Caroline forventes at vinde turneringen, og hendes største modstander er finnen, Maarit Ekholm, som Caroline tidligere har slået i en tæt kamp, men som ikke har udviklet sig så stærkt på det seneste.

SQO.dk spår derfor en turneringssejr til Danmarks Caroline Lyng.

I DU17 stiller også 6 spillere til start. Specielt ved denne række er, at der ikke er helt vildt stor forskel på niveauet på de 6, så alle spillere kan overraske og spille sig til en god placering. Dog er de to spillere, Mikkel Kønigsfeldt og Julius Fuglsang vores bedste bud på en evt. podieplacering.

Umiddelbart ser Julius’ lodtrækning bedst ud, da han ser ud til at kunne komme i kvartfinalen uden de store problemer, mens Mikkel har en utrolig dygtig skotte i 2. runde. Men hvis Julius kommer i kvartfinalen får han efter alt at dømme tæsk af den 1. seedede og utrolig dygtige, Niels Roesch. Skulle Mikkel der, imod alle odds, slå Patrick i 2. runde, så vil han få en overkommelig kvartfinale mod en nordmand, og så står han derfor i semifinalen.

SQO.dk spår dog at Julius kommer til at spille om 5-8, mens Mikkel kommer til at spille om 9-16.

I PU17 stiller ikke en eneste dansker til start, hvilket blot endnu engang slår fast, hvor store problemer, vi har i dansk pigesquash. Når det er sagt, så er rækken generelt skidt besat, og alt tyder på at finnen Henriette Hukka tager guldet nemt.

I DU15 har vi 3 danskere stillende til start. Vores bedste kort på hånden er Tobias Weel, som kommer ud med god selvtillid efter at have taget første turneringssejr ved JGP #1.

Tobias ser ud til at have en overkommelig førsterunde kamp, men derefter skal han op mod den svenske mester, Fritiof Jacobsson. Her levnes han ikke de store chancer mod den svenske komet.

Marcus Jepsen derimod møder allerede i første runde en utrolig dygtig skotte.

Elias Coyle skal møde en nordmand i første runde, hvilket tidligere har betydet en sikker sejr. Dog er nordmændene kommet noget bedre efter det, men stadig ligner det en sejr til Elias.

SQO.dk spår en placering 5-8 til Tobias og 9-16 til Marcus og Elias.

I PU15 har Danmark 2 spillere med ved turneringen. Her ligner Sabine Petersen vores bedste chance for et super resultat. Sabine er seedet 2, men med de modstandere hun har, så har hun absolut muligheden for at gå hele vejen. Sabine ligner en sikker finalist i hendes gruppe, mens hun i finalen skal møde en dygtig schweizer.

SQO.dk spår dog at Sabine går hele vejen på hjemmebane, og dermed bryder hendes seedning.

I DU13 har Danmark hele 7 deltagere med ved turneringen. Den bedst seedede dansker er William Tranholm. William har en god chance i sin første kamp, mens han i anden kamp skal møde den utrolig dygtige nordmand, Nicolai Bö.

Joakim Jepsen og Viktor Thomsen ligner nogle andre af Danmarks bedste muligheder, selvom de lige skal igennem en kval først.

SQO.dk spår en placering i top 8 til minimum 2 af de 3 danskere.

PU13 har ligesom PU17 ingen danskere med overhovedet.

Skotten Orla Young er storfavorit til at tage sejren i denne række.

En forhåbentlig god turnering venter i Herlevs flotte center.

Resultater kan ses HER.

Kampene kan følges på livescore HER.

Live-stream fra CC og Bane 9 kan findes HER.