Squash Online

Breaking news: Herning får EM 2015

July 05, 2014Kasper Pedersen

Danmark får EM for hold i 2015 i Herning. Det blev besluttet på et møde i Det Europæiske Squash Forbund i dag (lørdag d. 5 red.) , at Herning skulle være vært ved EM 2015.

Med i kapløbet til værtsskabet for EM 2015 var udover Danmark, Østrig og Finland, men det var altså som bekendt Danmark og Herning, som trak det længste strå. At det netop var Herning som trak det længste strå var ikke helt tilfældigt, DSQF-formand Tom Kjærbye og formanden for Herning Squashklub Karsten Fuglsang sagde nemlig på forhånd, at chancen for at se international top-squash i Danmark i 2015 var meget stor.

Karsten Fuglsang udtaler følgende efter valget var faldet på Herning:

Det er en superfed dag at være formand i Herning Squashklub efter denne nyhed ramte os tidligere i dag. Det er absolut kronen på værket, efter at have arrangeret diverse danske turneringer gennem en årrække. Når vi ser tilbage på at vores lyst til at lave turneringer, der startede med et pirat-arrangement af et Jysk Mesterskab i 2009, derefter en challenger i 201,0 Senior-DM i 2012 og Hold-DM i 2013, er det absolut med stolthed og glæde at vi nu kan byde verdens-eliten i squash velkommen til Herning Squashklub. Ud af verdens top-30 er de 15 europæiske og de må forventes at komme til Herning for at repræsentere deres landshold.Vi har reserveret hele Sportscenter Herning til begivenheden og vil gøre alt for at stille de bedst mulige betingelser for at at afholde et perfekt EM. Der bliver opstillet glasbane i opvisningshallen hvor der normalt spilles håndbold og hvor der i forvejen er tilskuerpladser. Der bliver så yderligere i samarbejde med Messecenter Herning opsat ekstra tilskuerpladser op. Glasbanen kommer til at ligge 50 meter fra de øvrige baner, så der bliver en rigtig god sammenhæng mellem banerne.Herning kommune har været en super samarbejdspartner i arbejdet med at få EM til Herning, og man kan tydeligt mærke, at de er vant til at håndtere denne slags begivenheder. Vi skylder dem en stor tak for deres arbejde. Bestyrelsen vil involvere medlemmerne i klubben så meget som det er muligt og på den måde skabe et stærkt sammenhold i klubben og håber på mange frivillige hjælpere.

Det er ikke første gang, at vi har international top-squash på dansk grund. I 2009 afholdte Odense VM for hold.

Det er kæmpe stort for dansk squash, at vi endnu engang får en stor international begivenhed til Danmark, og hvem ellers end Herning kommune til at bakke op om det. Herning kommune som tidligere har afholdt bla. EM i Håndbold, EM i Svømning og mange flere store sport events.