Squash Online

Birkerød og Odense SC stikker af i toppen

October 02, 2011Tobias Pørtner

Både i dame- og herrerækken begynder der allerede efter to runder at tegne sig et tydeligt mønster; Birkerød og Odense SC ser ud til at skulle køre parløb i toppen af den danske elitedivision.
Begge klubbers hold vandt igen storsejre mod deres respektive modstanderen og Birkerøds damer har sågar maxpoint (12) efter endnu engang at have gjort rent bord - denne gang mod Odense SMK.

Nordisk power hos herrerne

Hos herrerne forlængede Birkerød det unge Team Aarhus-holds rædselsstart på deres kampagne i dette års elitedivision. Team Aarhus tabte således hele 0-8 i den første kamp mod OSC og mod Birkerød formåede de kun at sejre i én kamp, på trods af en betydelig forstærkning i form af tyske Norman Junge.
På de øverste singler spillede Junge i første kamp mod Sveriges nr. 1 Rasmus Hult, i noget der skulle vise sig at blive et stort drama. Efter et første sæt som gik let til svenskeren, ikke mindst fordi at tyskeren havde store problemer med at læse Hults lidt aparte dobbelte baghånd, satte Junge sig på kampen. Han vandt de to næste sæt og havde en matchbold i fjerde sæt, som han dog slog langt ned i tin’et.
En intens tiebreak udspillede sig i stedet, men desværre for Team Aarhus var Hult stærkest og udlignede til 2-2.
Junge fandt igen momentum i femte sæt og spillede sig på 8-5, men herefter var det slut med gæstfriheden og han fik ikke flere point i kampen, der dermed gik til Birkerød med 11-2, 9-11, 6-11, 13-11, 11-8.

Birkerøds 2. single Morten W. Sørensen fortsatte sit storspil og sejrede nogenlunde problemfrit over selvsamme Junge i krydset - forinden havde han udraderet en skidt spillende Tobias Pørtner, der aldrig fik et ben til jorden. Lidt bedre gik det for Pørtner mod Rasmus Hult, hvor han vandt første sæt og med lidt held i sprøjten kunne have presset kampen ud i fem sæt. Han tabte dog fjerde sæt i tiebreak og dermed kampen 3-1.

På de lavere singler sikrede Phillip Tran Team Aarhus holdet deres hidtil eneste point, da han overraskende besejrede Michael Frilund med 3-1. Efter at være kommet flyvende fra start og have bragt sig foran 2-0 i sæt med squash i ethæsblæsende tempo, gik begge spillede lidt ned i kadence.
Duellerne blev herfra præget af lange og bløde slagudvekslinger dybt i spillernes baghåndshjørne, men til sidst havde Tran de bedste evner på dagen til at afgøre duellerne, og han vandt med cifrene 16-14, 11-6, 6-11, 13-11.
Efter krydset stod Tran over for Mikkel Pedersen, der forinden, præcis som Frilund gjorde senere, havde besejret Asger Grønlund 3-0. Kampen mellem Tran og Pedersen kom til at blive endnu et drama, hvor en træt Phillip Tran kæmpede med alt, han havde, og han kom da også snublende tæt på sejren da han bragte sig foran 9-8 i fjerde sæt med en 2-1-føring i rygsækken.
Han fik dog ikke lukket sættet og dermed måtte Team Aarhus se sig selv tabe endnu en tæt kamp, da Pedersen kørte kampen sikkert hjem i femte sæt.

Med det store nederlag skulle Team Aarhus håbe på at nogle af de andre forventede bundhold ikke scorede for mange point. I denne sammenhæng var opgøret mellem Kolding og Herlev således utrolig interessant.
Caspar Grauballe gjorde comeback som 1. single på Herlevs hold efter en længere skade, men så på ingen måde rusten ud, da han besejrede først Francesco Busi og senere Andy Lambert med 3-0.
Disse to sørgede i stedet for sejre mod Herlevs 2. single Lau Kiehn, der efter at have ført 2-0 i sæt, måtte sande at formen ikke var til at lukke kampen mod koldings ditto. Lambert kæmpede sig tilbage og til sidst kunne fuldende sit comeback med 5-11, 9-11, 11-4, 11-9, 11-5.
Senere tabte Kiehn også som forventet til Busi, der sikrede Koldings andet point.

På de laverede singler var Kolding i en stærkt svækket opstilling, da brødrene Martin og Thomas Laursen pt. er deltagere ved Danish Junior Open i Herlev. Det havde banet vejen for at Sally Skaarenborg figurerede på holdkortet sammen med Kristian Krøier.
Sally imponerede ved at tage et sæt mod Herlevs Rasmus Jessen og var tæt på det samme mod Thomas Pilak - det ændrede dog ikke ved at alle fire kampe gik til Herlev, der dermed sejrede 2-6 og nu ligger lunt i svinget på 3. pladsen lige foran København SK.

Netop København SK var på besøg i Odense, hvor OSC fortsatte deres gode takter fra første runde. På forhånd lignede det en kamp der ville ende 4-4, men en flot sejr af Rasmus M. Nielsen over KSKs Kashif Shuja med de overbevisende cifre 11-9, 11-3, 11-7 ændrede på dette.
Træerne voksede dog langt fra ind i himlen i denne runde for Nielsen, da han forinden havde tabt med lige så overbevisende cifre til den forsvarende danske mester Kristian Frost med 6-11, 9-11, 3-11. Dermed understregede Frost endnu engang at han pt. er langt stærkere end hans træningsmakker og landsholdskammerat.
Begge KSK’ere besejrede sikkert Michael Hansen og var dermed foran 3-1 efter kampene på de øverste singler, men deres manglende bredde gjorde at denne fordel blev forvandlet til et 3-5-nederlag, da Kim Povlsen og Danny Knudsen vandt over Thomas Rønn og Lars Peter Munch.

Dermed er Birkerød og OSC altså stukket af i toppen af rækken med 13 point for to kampe, mens Team Aarhus efter et møde med netop de to tophold er isolerede i bunden med 1 point. Du kan se stillingen ved at klikke her.

Storsejre i damerækken

Hos damerne kørte Birkerøds suveræne hold rundt med rækkens prygelknabe Odense SMK, der i fraværet af Ellen Hamborg Pedersen ikke lignede et reelt elitedivisionshold. Sissel Trap, canadiske Neha Kumar og Hanne Vikjær gjorde rent bord og tabte kun ét enkelt sæt, som blev sikret af Louise Jørgensen.

På Fyn tog den anden Odense-klub OSC imod København SKs forsvarende danske mestre, der blev sendt hjem med en sæk på 1-5.
Odense SC har forstærket sig bemærkelsesværdigt til denne sæson ved at hente Dagmar Feddern og Nanna Frederiksen i Team Aarhus, hvilket har sikret holdet en stor bredde. Dette krydret op med en Line Hansen gør, at holdet må betegnes som kæmpe-favoritter til at hente guldmedaljen i år.
KSKs 1. single, skotten Lisa Aitken, sikrede hovedstadsklubben deres eneste point, da hun som ventet besejrede Dagmar Feddern med 3-0. Forinden havde Aitken tabt til Line Hansen, og da skottens holdkammerater fik en ordentlig snitter i deres respektive møder med den danske squashdronning og de to Feddern-søskende (Dagmar og Marie Louise), var nederlaget forventet og uundgåeligt.

Rundens resultater betyder at Birkerød og Odense SC er stukket af i toppen, hvor top4 kvalificerer sig til slutspillet og 1’eren for lov at vælge semifinalemodstander. Lige nu er Birkerød i front, men om de kan opretholde denne placering når de har mødt de to andre tophold fra OSC og KSK er højst tvivlsomt.
En oversigt over damernes elitedivision kan findes
her.