Squash Online

Årets sidste JGP står for døren

November 24, 2011Martin Laursen

Når Kolding KFUM Squash afholder årets sidste JGP, er der garanteret spænding, når toppen af poppen i dansk squash krydser klinger. Der vil være rig mulighed for at se de danske juniorer i topform, inden turneringspausen hen over julen begynder.

Specielt i DU17/19-rækken er der lagt op til spænding og velspillede kampe, da samtlige i top 8 stiller til start. Der er dog sket en rokade i toppen af rækken, da Emil Grooss Jeppesen har overtaget Thomas Laursens vanlige rolle som 2.-seedet. Thomas missede JGP’et i Birkerød og må derfor tage til takke med en ¾.-seedning. Dette betyder, at Martin Laursen og Emil er placeret i henholdsvis toppen og bundet af lodtrækningen. Emil ser ud til at skulle møde Sebastian Korsgaard i kvartfinalen og Thomas i semifinalen. Martin skal efter seedningerne møde Christian Jæger i kvartfinalen og Kasper Svith i semifinalen. Kasper skal møde den farlige outsider Christian Steffensen i sin kvartfinale, så her er der lagt op til et topbrag forholdsvist tidligt i lodtrækningen.

PU17/19-rækken bliver, som det ser ud nu, spillet som puljespil med 4 puljer og efterfølgende semfinaler og finaler. De fire topseedede, Christine Christoffersen, Mathilde Lauridsen, Sabrina Larsen og Maria Frandsen, er placeret i hver deres pulje. Det er dog kun Mathilde, der ser ud til at gå problemfrit gennem sin pulje, mens de andre topseede sandsynligvis kommer på overarbejde. Malene Christensen vil forsøge at stjæle puljesejren fra Christine, mens Maria får hård modstand af Caroline Christiansen. Sidst men ikke mindst er Sabrina kommet i pulje med vinderen af sidste turnering, Millie Søndergaard Jensen. Det er derfor svært at spå om, hvem der går videre til semifinalerne, men en ting er helt sikker - der er lagt op til en meget spændende turnering for de ældste pigers vedkommende.

I DU15-rækken er Tobias Vogt og Theis Houlberg seedede henholdsvis 1 og 2. Sidst de to spillede blev det til en spændende og meget intens finale, der blev afgjort i 5 sæt til Theis, så det bliver spændende at se, om de to igen kan spille sig i finalen mod hinanden. Tobias skal møde Christian Vang Christensen i sin semifinale, mens Theis Houlberg har trukket Jonas Kønigsfeldt i sin.

I PU15-rækken står Sarah Lauridsen endnu engang til en suveræn turneringssejr. Det spændende bliver nok nærmere at se, hvem som kommer til at indtage de to nederste pladser på podiet. Dette bliver sandsynligvis en kamp mellem Camilla Nielsen, Elisabeth Zornig og Sofie Mygland.

I DU13-rækken vender Kasper Pedersen tilbage, efter ikke at have deltaget ved sidste JGP i Skovbakken. Han skal konkurrere mod Julius Fuglsang og Cornelius Feldt, der spillede en drabelig finale, sidst de mødtes. Tobias Jensen er ligeledes seedet ¾. PU13-rækken bliver afviklet som en stor pulje med Ida Schjøtt og Mathilde Laursen seedede henholdsvis 1 og 2.

I DU11-rækken er Tobias Weel seedet 1 og Emil Fuglsang er seedet 2. I PU11-rækken ser det ud til at blive til endnu en turneringssejr, denne gang på hjemmebane, til Sofie D. Larsen.