Squash Online

Frost i hovedrunden ved VM - Nielsen ude

December 06, 2012Benjamin Dornfeldt

Kristian Frost sikrede tidligere i dag dansk deltagelse i hovedrunden ved det individuelle VM for herrerne. Han skulle i kvalifikationen op imod Aqeel Rehman fra Østrig, som han tidligere havde mødt og haft tætte kampe mod. Dog havde Frost vundet flest gange indbyrdes mellem de to herrer, hvilket gjorde at han måske havde det psykologiske overtag spillerne imellem.

Frost kom dog skidt fra start, da han i første sæt måtte se sig bagud med 10-7. Ikke desto mindre lod danskere sig ikke gå på af modgangen, og vendte sættet til sin fordel og kom flot tilbage. Frost vandt således sættet med 14-12 efter et godt comeback. I 2. sæt var det samme mønster som 1. Frost var bagud med sætbold til Rehman - denne gang med hele 10-6. Igen formåede danskeren dog på imponerende vis at komme igen og vinde sættet med 13-11. I 3. sæt havde Frost kørt østrigeren godt flad, hvilket resulterede i et let sæt for danskeren, som vandt sættet med 11-4 og dermed kampen med 3-0 efter en mandfolkepræstation i 1. og 2. sæt. Frost udtaler følgende om sin kamp:

Jeg vandt 3-0 selvom jeg var bagud i store dele af kampen. Jeg formåede at spille de vigtige point godt og hive de to første sæt hjem. Derfra gik det godt og jeg vandt tredje nemt.

Rasmus Nielsen skulle i sin kvalkamp op i mod den Ungarns nr. 1 i form af Mark Krajcsak. Danskeren kom flyvende ud af startboksen og vandt 1. sæt med 11-3. Det lovede dermed godt for kampen set med danske øjne. I 2. sæt blev duellerne noget længere og pointmæssigt blev det også tættere. Desværre trak ungaren det længste strå og vandt sættet med mindst mulig margin med 13-11. Herefter overtag ungaren en smule kampen og på trods af heroisk fight fra Nielsen trak Krajcsak fra til slut i både 3. og 4. sæt, som han begge vandt med 11-7. Dette betyder altså et exit til Rasmus, som dermed er ude af dette års VM med et nederlag på 3-1 i kvalifikationen.

Vi danskere må nu derfor sætte vores lid til unge Kristian Frost, som i hovedrunden skal spille mod Spaniens bedste i form af Borja Golan, som for tiden ser uhyggelig skarp ud. Han kommer med selvtillid i bagagen, da han i sidste weekend nåede helt til kvartfinalen i Hong Kong Open, hvor han slog verdens nr. 6 Mohamed El Shorbagy. Selv ligger spanieren nr. 13 på verdensranglisten og er opadgående lige pt. Sidste måned kravlede han hele 5 pladser op fra nr. 18 til sin nuværende placering som nr. 13. Man skal dog på ingen måde afskrive Frost, som på dagen kan være rigtig god modstand mod Golan og presse ham til sit yderste. Det bliver altså kort sagt en manddomsprøve Frost skal på i morgen, når han spiller mod Borja, og han skal levere sit livs bedste præstation, hvis han skal vinde. Vi på Sqo.dk tror på, at Frost har gode chancer for at presse Golan, men skal man være realistisk ser det meget svært ud. Frost siger dette om kampen i morgen:

I morgen spiller jeg mod Borja Golan. Rigtig rigtig hård kamp, men jeg vil give alt.

Se hvordan det går Frost på dette link: http://www.squashsite.co.uk/worldsquashchamps/draw.htm

Kampen går i gang ca. kl. 13 dansk tid.