British Junior Open er turneringen hvor verdens bedste juniorer mødes også dette års udgave er ingen undtagelse.

Caspar Grauballe, Bine Lind og Philip Tran skal fra den. 2. januar til den 6. januar forsvare Danmarks farver og se om de kan bide skeer med nogle af verdens bedste juniorer ved British Junior Open 2009. Både Caspar og Philip har begge været til British før, hvorimod Bine får sin debut.

Det største navn at nævne må uden tvivl være 1. seedet i U19 Mohamed El Shorbagy fra Egypten. Shorbagy har haft et fantastisk 2008, hvor han har bevist at han kan spille med blandt de helt store, ved blandt andet at spille sig i kvartfinalen ved World Open i Oktober og pt. ligger han 36 på verdensranglisten. Det skal dog blive spændende at se om den 2. seedede franskmand Gregoire Marche kan være med til at give Shorbagy kamp til stregen. Ender de to i finalen vil det være en gentagelse af 2008’s finale hvor Shorbagy løb med sejren.

Da der i mange år ikke har æ¦ret udtaget en dame spiller til BJO er det glædeligt at se at Bine Lind er udtaget. Hun møder i sin første kamp den useedede Emma Wardle. Vinder Bine sin første kamp, skal hun møde 9/16 seedede Salma Nassar fra Pakistan. Bine har gennem de sidste par år været udtaget til mange andre store internationale junior squashevents, såsom French Open og Belgium Open, men British bliver hendes til dato største udfordring, der skal bevise om hun kan stå distancen og spille med blandt de bedste. Bine udtaler følgende:

Jeg ser frem til en lærerig turnering og en ekseptionel squashoplevelse, da British Open er en særlig turnering. Jeg møder en engelsk spiller i første runde og håber her at starte min debut i denne turnering med et godt resultat.

Caspar Grauballe, der i længere tid har været ude med en skade, møder i første kamp den useedede Jorge Luna fra Mexico. Inden Caspar blev skadet spillede han forrygende og spørgsmålet er om han kan finde niveauet fra tidligere mod Jorge Luna. Vinder Caspar sin første kamp skal han møde enten Daniel McGinn eller den stærke englænder Alex Engham. Caspar udtaler følgende til SQO:

Jeg ser meget frem til turneringen og jeg håber bare jeg spiller godt. Jeg har været skadet i over 3 måneder, så håber bare at komme videre fra første runde, og lære en masse af mine kampe. Det skal nok blive en god turnering.

Det skal ligeledes blive spændende at se om Philip Tran kan besejre sin pakistanske modstander Waqas Mehboob der er seeded 9/16. Hvis Philip trækker sig sejrrigt ud af første kamp møder han enten canadiske Nicholas Sachvie eller argentinske Leandro Romiglio.

Det bliver spændende at se om de tre spillere kan bide skeer med de bedste i verden.