Efter utrolig mange måneder som verdens nummer 1 vil Amr Shabana ikke længere være at finde på verdensranglistens 1. plads.

Amr Shabana har været urokkelig på psa-ranglisten i rigtig mange måneder nu, men fra januar måned vil han ikke længere være nummer 1 på ranglisten. Karim Darwish har i de seneste måneder vist virkelig høj klasse, hvilket senest viste sig i Saudi International, hvor Karim Darwish vandt den største squashturnering til dato – en præmiesum på hele $250K. Der har ikke være den store tvivl om den næste på 1. pladsen ville være en egypter. I december måned var top 3 alle egyptere. Det skal blive spændende at se hvor længe Karim Darwish kan beholde sin 1. plads.

Karim Darwish udtaler følgende til squashsite før kvartfinalen i Saudi International:

Det er ligesom en drøm er kommet til virkelighed – ikke blot at slå Shabana på en bane, han elsker så højt, men at vide efter denne sejr vil jeg være nummer 1 på psa-ranglisten. Inden kampen udregnede jeg januars rangliste og det viste sig, at hvis Shabana ikke nåede semifinalen og jeg gjorde, ville jeg overtage 1. pladsen.